pondělí 17. prosince 2018

Pokračování.

Před 3 lety jsem začala psát tento blog a těšila se, jak tady budu přispívat a vše co budu mít na srdci, tak sem dám. Na 3 roky mne to zatáhlo jinam i nikam a už půl roku, jsem měla nutkání, znova začít. Tak jsem tady.

Posledního půl roku řeším hodně vliv stravy na zdraví. Sama na sobě pozoruji, co mi dělá špatně a jak to všechno funguje. Jen je škoda, že toto všechno jsem nevěděla jako mladá, jako maminka, kdy děti měli alergie a ekzémy a různé neduhy jako už starší, když se začali hlásit nemoci. Dnes vím, že skoro všechny nemoci mají původ ve špatném stravování. A naše střeva hrají největší vliv na vše. Má zkušenost byla někdy hodně bolestivá a snad jsem na dobré cestě.
Když jsem před časem slyšela, že je třeba poslouchat tělo. Tak jsem si říkala - jak asi? A ono to funguje a tělo nám dá vždy impulz, že je v těle něco špatně.
V posledních letech ke mně přichází vše tak, jak má být. Dnes jsem dostala další informace do mé skládačky.
V zásilkovně mám k vyzvednutí knihu, která mě moc oslovila. A těším se, až to všechno přelouskám.


O mikrobiomu jsem už slyšela a potřebuji stále více informací a pochopit, proč se mi děje a co se mi děje. http://mikrobiommahlad.blogspot.com/ Na tomto blogu je opravdu hodně k vysvětlení a hlavně odkazy na jiné, prospěšné stránky. Třeba tyto - https://terezabroschova.cz/mikrobiota-zapomenuty-organ/
Někdy je těžké si přiznat, že za to můžou střeva a ne něco ze vzduchu nebo vody - https://terezabroschova.cz/cesta-z-pekla-jmenem-atopicky-ekzem/
Hodně se u nás změnila strava a je to znát, ale ne ještě úplně. Chce to dlouhý čas, než se střevo vyléčí. Zítra jsem naplánovala zelňačku podle tohoto receptu - https://terezabroschova.cz/zelnacka/
Zelí si nakládáme sami už skoro 30 let a letos se k tomu přidala kvašená zelenina Pickles. Zjišťuji, že to byla moc dobrá volba a jaký to má blahodárný účinek na trávení.

Blíží se Vánoce

https://terezabroschova.cz/vanoce-ne-jsou-svatky-obzerstvi/
Už nebude 10 a více druhů cukroví. Pro manžela nejvýše 4 ze špaldové mouky a pro mne marokánky z jáhlové mouky a sušenky z mandlové mouky. Více není třeba.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda na vaší odezvu.